ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Кенет Алмънс казва, че е започнал

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Кенет Алмънс казва, че е започнал
Коментари Харесай

Законодателите в Мисисипи няма да улеснят пътя тази година за възстановяване на правото на глас след някои престъпления

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Кенет Алмънс споделя, че е почнал 23-годишна присъда в затвор в Мисисипи единствено две седмици след дипломирането си от гимназията и една от присъдите му за тежко закононарушение – за въоръжен обир – му лиши правата на глас, които към момента не си е възвърнал десетилетия по-късно.

Сега 51-годишният Алмънс сподели пред депутатите в сряда, че е работил настойчиво и е останал законник -спазва от освобождението си и желае да може да гласоподава.

„ Това би означавало, че към този момент не ме считат за никой “, сподели Алмънс. „ Защото, когато нямаш глас, ти си никой. “

Мисисипи е измежду 26-те щата, които лишават правото на глас на хора за престъпни присъди, съгласно Brennan Center for Justice.

Оригиналният лист на Мисисипи с лишаващи изборни права закононарушения извира от ерата на Джим Кроу и юристи, които са завели дело, с цел да оспорят листата, споделят, че създателите на конституцията на щата са премахнали правото на глас за закононарушения, които съгласно тях е по-вероятно да извърш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР