ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Протестиращите маршируваха в столицата на Индонезия

...
ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Протестиращите маршируваха в столицата на Индонезия
Коментари Харесай

Индонезийски активисти протестират срещу победата на бившия генерал на президентските избори и твърдят, че е масова измама

ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Протестиращите маршируваха в столицата на Индонезия в петък, настоявайки изборните управляващи да спрат Прабово Субианто да встъпи в служба като идващ президент и да претендира необятно публикувана изборна машинация.

Субианто, някогашен военачалник, обвързван с минали нарушавания на правата на индивида, разгласи победа на президентските избори в сряда, откакто неофициалните резултати демонстрираха, че е получил над 58% от гласовете в тристранна конкуренция.

>

Победата на Subianto към момента не е публична, защото табличното показване на формалните резултати може да отнеме до един месец. Двамата му противници, някогашните губернатори Аниес Басведан и Ганджар Праново, отхвърлиха да признаят и упрекнаха солидна машинация на изборите.

Властите блокираха улици, водещи до мощно охраняваната постройка на Генералната изборна комисия, която беше барикадирана с бодлива тел. Десетки стачкуващи държаха транспаранти и знаци, които подлагаха на критика президента Джоко Уидодо за подкре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР