ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Прабово Субианто, бивш генерал от специалните

...
ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Прабово Субианто, бивш генерал от специалните
Коментари Харесай

Прабово Субианто, бивш генерал, свързан с минала диктатура, е потвърден като следващ президент на Индонезия

ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Прабово Субианто, някогашен военачалник от специфичните сили с връзки с сегашния президент на Индонезия и предходна тирания, беше удостовери успеха на президентските избори предишния месец против двама някогашни губернатори, които дадоха обещание да оспорят резултата в съда.

Субианто завоюва 58,6% от гласовете, до момента в който някогашният губернатор на Джакарта Аниес Басведан получи 24,9%, а някогашният централен Губернаторът на Ява Ганджар Праново получи 16,5%, заяви Генералната изборна комисия в сряда след привършване на формалното броене.

В Индонезия изборните разногласия могат да бъдат регистрирани в Конституционния съд през трите дни след оповестяването на публични резултати.

Другите двама претенденти са упрекнати в машинация и нередности в изборния развой, като да вземем за пример кандидатурата за вицепрезидент на сина на президента Джоко Видодо. Популярният напускащ президент обслужва втория си мандат и не може да се кандидатира още веднъж, само че кандидатурата на сина му се преглежда като зн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР