Джак Дрейпър в хода на предишния сезон в АТР Тура

...
Джак Дрейпър в хода на предишния сезон в АТР Тура
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Дрейпър повали 1/2-финалист от миналогодишния US Open в Аделаида!

Джак Дрейпър в хода на предходния сезон в АТР Тура се утвърди като един от най-талантливите представителите на идната генерация и мощните му изяви във втората половина от годината му донесоха подобаващ пробив в международния топ 40, откакто преди 12 месеца се намираше отвън първите 250 на класацията. Британецът преди седмица откри тазгодишната си акция с присъединяване на конкуренцията в Аделаида, където инкасира проваляне от Карен Хачанов, само че през днешния ден на втория предварителен шампионат още веднъж в австралийския град съумя да вземе своя реванш от сребърния олимпийски медалист и го надигра в поредни сетове за час и 45 минути на корта - 6:4 7:6(3). По този метод международният номер 40 се класира за полуфиналите в надпреварата, където на пътя му се изправя " щастливият губещ " Сун-ву Куон.

Откриващите минути от дуела изрично принадлежаха на левичаря, който се нагърбваше с това при всяка комфортна топка на длановия си удар да търси завършващо отиграване, като самоотвержените му дейности дадоха претенции от него резултат и той се откъсна с пробив задатък. Постепенно руснакът откри ритъма в играта си и даже доближи опция да навакса пасива си, само че Дрейпър точно в основните обстановки беше безукорен и заслужи да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част 21-годишният гений повиши още повече остротата на ударите си, като съумяваше да ги пласира наоколо до линиите, което му носеше стремежи игрови превес и не след дълго британецът си завоюва пробив, който го изведе до сервис за продобиване на срещата. Тогава обаче ръката на международния номер 40 трепна при 30:0 на два пъти, забивайки топката в мрежата, и за играч от ранга на Хачанов беше лесна задача да употребява психическото си преимущество, с което оцеля и провокира изиграването на тайбрек. В дългия гейм ясно си пролича превъзходството през днешния ден на Дрейпър, който продължи да бележи уинър след уинър от форхенд страната си и без да сложи нито за момент водачеството си под въпрос, постави точка на разногласието в конфликта.

⚡Jumpin Jack Flash ⚡ gets past Karen Khachanov 6-4 7-6 to reach the semis at!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР