Джак Дрейпър се оказа приятната изненада на Мастърса в Монреал,

...
Джак Дрейпър се оказа приятната изненада на Мастърса в Монреал,
Коментари Харесай

Безгрешен Кареньо Буста сложи край на приказката на 20-годишния Дрейпър в Монреал

Джак Дрейпър се оказа приятната изненада на Мастърса в Монреал, откакто британецът потегли от квалификациите и реализира цели пет следващи триумфа. Особено впечатляваща беше успеха на младока над международния номер пет Стефанос Циципас и привидно не отсъстваха предпоставки да отписваме вид за полуфинален дуел сред двама представители на Англия, имайки поради класирането на Дан Еванс от по-рано за тази фаза.

Пабло Кареньо Буста обаче сподели на левичаря, че му е прекомерно рано за присъединяване в сходен мач и опитният испанец надви справедливо със 7:6(5) 6:1, продължавайки за трети път във етапа на финалната четворка, когато става въпрос за шампионат от сериите " Мастърс ". Любопитна детайлност е пък, че другите два случая от конкуренциите в Индиън Уелс и Маями, което демонстрира страхотната връзка на международния номер 23 със Северна Америка.

20-годишният състезател беше подложен под голямо напрежение в началните минути, защото му се наложи да избавя общо шест точки за пробив в откриващите си две подавания. Все отново новобранецът устоя на натиска и изравни играта, само че доста скоро напъните на бронзовия медалист от Токио дадоха резултат и той осъществя брейк в основния седми гейм. Изведнъж Кареньо Буста влезе в поредност от нехарактерни за себе си грешки и това разреши на Дрейпър да възвърне паритета в резултата и даже да поведе при 6:5. В последна сметка се стигна до тайбрек, където левичарят пръв реализира мини пробив, единствено че ибериецът незабавно отреагира и затвори сета с три следващи точки в актива си.

Втората част се разви доста по-различни, тъй като Дрейпър към този момент не разполагаше с досегашния си възторг и физически му сили изрично бяха на изчерпване, до момента в който по-високоранкираният играч изглеждаше в съвършена кондиция и отпусна единствено още един гейм на съперника си до края на мача.

R1: 6-3 6-2
R2: 6-0 6-3
R3: 6-2 6-4
QF: 7-6(4) 6-1

Carreno Busta is the only Montreal SF-ist who hasn`t dropped a set
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР