Джъд Лоу е английски актьор. Той е номиниран за две

...
Джъд Лоу е английски актьор. Той е номиниран за две
Коментари Харесай

Многодетният плейбой: Джъд Лоу на 50

Джъд Лоу е британски артист. Той е номиниран за две награди " Оскар " и продължава да построява плодороден набор от творби, които обгръщат ранни триумфи като " Гатака " (1997) и " Талантливият мистър Рипли " (1999) до по-нови функции като доктор Джон Уотсън в " Шерлок Холмс " (2009) и " Шерлок Холмс: Игра на сенки " (2011), като бащата на Хюго в " Хюго " (2011) и основната роля в " Дом Хемингуей " (2013).

Дейвид Джъд Лоу е роден на 29 декември 1972 година в Люишъм, Лондон, Англия, в фамилията на Маргарет Ан (Хейуърт) и Питър Робърт Лоу, и двамата преподавали в общообразователни училища; татко му по-късно става шеф. Лоу сподели, че е кръстен както на книгата " Jude the Obscure ", по този начин и на песента " Hey Jude ".

През 1992 година Джъд стартира своята театрална кариера. Той взе участие в доста пиеси в Лондон и е номиниран за премията " Лорънс Оливие " за " Изключителен новопостъпил ". След като изиграва пиесата " Indiscretions " в Лондон, той се мести и я прави още веднъж на Бродуей. Този път дружно с Катлийн Търнър. След това получава номинация на Тони за „ Изключителен поддържащ артист “. Тогава той бива награден със Световната театрална премия. След Бродуей Джъд стартира на огромния екран в доста самостоятелни филми. Първият му филм с огромно име е " Gattaca " (1997) с Ума Търман и Итън Хоук. Има и добра роля в „ Полунощ в градината на положителното и злото “ (1997). Последният напредък на славата на Джъд е с помощта на „ Талантливият мистър Рипли “ (1999), в който той играе обсесията на Мат Деймън. Филмът се показва доста добре в боксофиса и критиците харесват играта на Джъд.

След триумфа на " Gattaca " и " Талантливият мистър Рипли ", филмовата кариера на Лоу продължава да набира скорост през края на 90-те и началото на 2000 години с функции във филми като " Enemy at the Gates " (2001), " Road to Perdition " (2002), " I Heart Huckabees " (2004), " Авиаторът " (2004) и доста други. Лоу е един от тримата артисти, дружно с Колин Фарел и Джони Деп, които поемат актьорските отговорности в плана на Тери Гилиъм " The Imaginarium of Doctor Parnassus " (2009) след гибелта на Хийт Леджър.

Лоу е съучастник в продуцентска компания " Натурален найлон ". Негови сътрудници са Джони Лий Милър, Юън Макгрегър и някогашната му брачна половинка Сейди Фрост.

Лоу е деен в доста благотворителни действия и поддържа няколко разнообразни фондации и дела, като работи за организации, в това число " Make-A-Wish Foundation ", " Make Poverty History ", " Breast Cancer Care " и други. Лоу също е бранител на мира и през 2011 година взе участие в улични митинги против ръководството на Александър Лукашенко в Беларус.

Лоу се дами за Сейди Фрост през 1997 година и двойката има двама синове (Рафърти и Руди) и щерка (Айрис), преди да се разведе през 2003 година Колегата на Лоу от Алфи (2004) Сиена Милър се сгодява за негопрез 2005 година Те се разделят през 2006 година (те по-късно възобновяват връзката си през 2009 година, като се разделят още веднъж през 2011 г.). Лоу и американският модел Саманта Бърк имат къса връзка през 2008 година, която води до раждането на четвъртото дете на Лоу, щерка му София. Петото дете на Лоу с някогашната му другарка Катрин Хардинг е родено през 2015 година През 2020 година се роди шестото дете на Джъд Лоу от Филипа Кон.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР