Дж. К. Роулинг, авторката на Хари Потър, поредицата с най-продаваните

...
Дж. К. Роулинг, авторката на Хари Потър, поредицата с най-продаваните
Коментари Харесай

Дж.К. Роулинг получи нови заплахи

Дж. К. Роулинг, авторката на " Хари Потър ", поредицата с най-продаваните романи в целия свят, и преди си е навличала неприятности поради неодобрителните си изявления за LGBTQ общността. Категоричността ѝ в убежденията по отношение на половете ядосват хората и най-много трансактивистите. Друг обаче, става известно, е мотивът тя да получи нова опасност за живота си.

След нападението на писателя Салман Рушди, който единствено преди дни беше намушкан с нож към 15 пъти на конференция в Ню Йорк, където се очакваше да изнесе лекция за свободата на словото, Роулинг написа пост.

" Ужасяващи вести. В момента се усещам доста зле. Дано се оправи ", споделя тя в Twitter профила си. Осъждането на нападението и израза на ужаса на Роулинг от опита за ликвидиране на сътрудника ѝ Рушди не всеки обаче посреща добре.

Всъщност един съответен човек фактически я заплашва в мненията на поста ѝ.

" Не се тормозете, вие сте идната ", написа Меер Асиф Азиз. Той разказва себе си в Twitter като " студент, обществен деятел, политически деятел и активист-изследовател ".

Реакцията на Роулинг обаче е невъзмутима. Тя обществено поисква Twitter да се намеси, само че все пак, меко казано нападателният коментар на Рушди, не е отстранен.

Полицията обаче към този момент проверява случая, както писателката удостовери и благодари на всички свои почитатели, които са я подкрепили с благи известия, написа Deadline.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР