Дизайнерският екип на предстоящия Macan разказва какво е да проектираш

...
Дизайнерският екип на предстоящия Macan разказва какво е да проектираш
Коментари Харесай

Porsche Macan EV ще има специален режим на инфотейнмънтa

Дизайнерският екип на идния Macan споделя какво е да проектираш първия модел на Porsche, който минава от задвижване с ДВГ към електрическо задвижване.

Porsche се готви да разкрие напълно новия, електрически Macan на 25 януари. Това не е първият опит на марката в региона на електрическите транспортни средства. Macan бележи забележителен стадий като първия модел, който се сбогува с моторите с вътрешно горене. Дизайнерският екип е изцяло наясно с тежестта на този преход.

Според Майкъл Мауер, вицепрезидент на Style Porsche, запазването на същността на Macan не е по никакъв начин елементарно. За благополучие екипът е добре осведомен с натиска да се поддържа приемствеността на марката, без да се изчерпва.

„ Трябва да създадем по този начин, че всеки нов състезателен автомобил да е ясна, разпознаваема част от продуктовото семейство на Porsche и от съответната моделна линия. И въпреки всичко той би трябвало да се възприема и като „ новия модел “, “ споделя Мауер.

„ Новият Macan е и първият модел, който вършим напълно електрически, само че който към този момент има съществуваща, одобрена продуктова еднаквост. Това повдига въпросите: Колко „ нов “ би трябвало да бъде „ новият “ – какво е прекомерно, какво е най-подходящо? “

За да се увери, че ще го направи вярно, Porsche се опира на три стълба на дизайна: Фокус, Напрежение и Цел.

Например в Macan „ фокус “ значи образуване на всички контролни уреди по този начин, че лидерът да има елементарен достъп до тях.

Мауер споделя, че новият закривен екран на Macan ще помогне за организирането на интериора към лидера. Но дизайнерският екип не стопира дотук. Той е желал да подсигурява, че лидерът може да изключи всички ненужни разсейващи фактори, които постоянно изпълват колите през днешния ден.

Минималистичен режим

„ Създадохме и самобитен „ минималистичен режим “ в арматурното табло “, сподели той. „ Това разрешава на лидера, в случай че желае, да избере единствено детайлите на арматурното табло, които са от решаващо значение за шофирането. Фокусира се единствено върху нещата, които са безусловно нужни, както се споделя. “

Това е самоуверено решение в автомобилната промишленост, която е все по-обсебена от технологиите. Поради мощното търсене на нововъведения на азиатските пазари, може да е елементарно да се увлечем в следването на трендовете.

Мауер споделя, че Porsche не може да рискува да изгуби идентичността на марката си, като включва всяка нова високотехнологична играчка, която става налична в колите му. Въпреки това, за благополучие, мощната известност на марката значи, че клиентите ѝ се доверяват, че тя следва единствено трендовете, които ще създадат колите ѝ по-добри.

Новите технологии могат също по този начин да усложнят дизайна на екстериора. Мауер изяснява, че акумулаторните акумулатори заплашват да нарушат съотношението сред ширина и височина. Това оказва помощ да се придаде на колите Porsche присъщия им тип. Благодарение на Taycan обаче екипът се е научил да проектира по този метод.

А това е значимо умеене, тъй като поддържането на пореден дизайнерски език при другите типове задвижвания се е трансформирало в част от тактиката на компанията. За благополучие, в някои връзки електрическите задвижвания могат да улеснят основаването на SUV и кросоувъри, като Macan, които да наподобяват повече на Porsche.

„ Електрическата задвижваща система по едно и също време открива нови благоприятни условия и слага нови провокации “, споделя Мауер. „ Липсата на солидния блок на мотора ни разрешава да имаме по-изразена интерпретация на типичната топография на предния похлупак. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР