Дизайнерите на Алпин са успели да свалят теглото на А523

...
Дизайнерите на Алпин са успели да свалят теглото на А523
Коментари Харесай

Новата кола на Алпин е под минималното тегло

Дизайнерите на Алпин са съумели да смъкват тежестта на А523 за 2023 година под минималнити 798 кг. Това значи, че инженерите на отбора ще могат да употребяват баласт при настройването на колата в хода на новия сезон, което ще улесни тяхната работа, а и тази на водачите – Естебан Окон и Пиер Гасли. В Енстоун са съумели да смъкват тежестта на А523 без да жертват доста от боят на колата, за разлика от други отбори като Мерцедес и Макларън.

„ През зимата предприехме съществени дейности, с цел да свалим тежестта на колата. Радвам се да кажа, че тя е под минималното тегло – съобщи техническият шеф на Алпин Мат Харман по време на представянето на А523 в четвъртък. – Ние ще разполагаме с баласт, който ще местим, с цел да усъвършенстваме салдото на колата. Това е страховит инструмент, с който ще разполагаме по време на уикендите. “
 Алпин показа публично А523 в два цвята Алпин показа публично А523 в два цвята
Той също по този начин разкри, че още от ранните стадии на развиване на А523 задачата пред дизайнерите на Алпин е била нейното тегло да бъде свалено. През предходната година съвсем всички отбори бяха над минималното тегло, като само Алфа Ромео нямаше проблеми с тежестта на своя автомобил още от началото на предсезонните проби в Испания. Това докара до увеличение на минималното тегло преди старта на сезон 2022 от 795 на 798 кг.

„ Ние спряхме да се опитваме да свалим тежестта на миналогодишната кола, с цел да се фокусираме върху тазгодишната, защото в един миг от сезона достигаш една точка, след която няма смисъл да инвестираш доста в актуалната си кола. Затова ние се фокусирахме върху новата. Успяхме да свалим значително килограми, което ни дава много прекрасен баласт, който да използваме при настройването на автомобила “, изясни Харман.
 Алпин разгласи аварийния си водач за сезон 2023 във Формула 1 Алпин разгласи аварийния си водач за сезон 2023 във Формула 1
Първоначално от ФИА имаха желание да смъкват минималното тегло за 2023 година от 798 на 796 килограмата, само че от Централата се отхвърлиха от тези си планове, още веднъж, с цел да се улесни работата на инженерите на обособените тимове, а и с цел да могат те да спестят малко средства.

Снимки: twitter.com/AlpineF1Team
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР