Дизайнерът облича четата на режисьора Виктор Божинов и писателя Милен

...
Дизайнерът облича четата на режисьора Виктор Божинов и писателя Милен
Коментари Харесай

„Black Heaven“ от „Maria Queen Maria”– колекция на Мина Кайе, вдъхновена от крайностите и контрастите

Дизайнерът облича четата на режисьора Виктор Божинов и писателя Милен Русков в хитовия филм „ Възвишение “

13-тата подред сбирка в историята на концептуалната българска марка „ Maria Queen Maria ” включва 23 модела, сътворени от контрастите. Колекцията есен-зима на познатата по целия свят марка е тематично озаглавена „ Black Heaven “.

„ Вдъхнови ме концепцията за контраста като идея – както черното контрастира с концепцията за Рая. Контрастите и крайностите в живота ни, контрастът в деня и нощта, контрастът в черното и бялото, контрастът в характерите ни, контрастът даже в младостта и старостта. Опитах се да развия тази дуалност в моделите и да ревизира по какъв начин една дреха може да изрази, промени и прояви това “, споделя създателят на „ Black Heaven “ Мина Кайе.

Новото лице на нейната марка MQM е Евелин Малезанова (ЕВА), която с името и излъчването си идеално показва моделите в сбирката.

Топ стилистката на български и международни кино продукции, както и на някои от най-успешните ТВ формати у нас, е част от екипа на дълго чаканата екранизация на романа на Милен Русков – „ Възвишение “. Режисьорският кино дебют на Виктор Божинов потегля на огромен екран другата седмица, а предпремиерните му предавания събраха овациите на медиите, гилдията и феновете.

Мина Кайе е костюм дизайнер и създател на визията на четата млади революционери – разбойници във кино лентата. За траялата повече от година работа по продукцията Мина споделя:

„ Работа беше доста, а снимачният развой сложен, поради тежките терени. Но съм необикновено щастлива, че имах шанса да направя този филм, че получих това доверие. Виктор ми даде цялата независимост да създавам и абсолютно и ме поддържаше за всяко мое революционно решение. Безкрайно съм удовлетворена и щастлива от работата си. И същински имам вяра, че хората, когато гледат кино лентата, ще се потапят в един неповторим свят и в историята, която пресъздадохме, ще усетят нашия възторг, силата, желанието и хъса, с който сме създали кино лентата. “

Мина Кайе е създател на визията в някои от най-успешните български и интернационалните кино продукции, снимани у нас. През тази година тя сътвори и осъществя цялостната визия в дълго чакания продуцентски дебют на Асен Блатечки - лентата „ Бензин “, където е създател на визията на американския артист Майкъл Медсън, прочут от филмите „ Глутница кучета “, „ Дони Браско “ и „ Кил Бил “. В „ Бензин “ Мина облича и фронтмена на групата „ Годсмак “ Съли Ерна.

Моделите с марката MQM се продават в бутици в Ню Джърси, Токио, Сеул, Кувейт, Сидни и Букурещ, както и онлайн на www.mariaqueenmaria.com и във всички по-известни международни платформи, като Etsy, Dawanda.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР