Дизайнът за първия подводен ресторант в Европа е разкрит, а

...
Дизайнът за първия подводен ресторант в Европа е разкрит, а
Коментари Харесай

В Норвегия ще правят подводен ресторант

Дизайнът за първия подводен ресторант в Европа е оголен, а той наподобява зашеметяващо. Идеята е за на половина потопен монолит, където гостите ще могат да следят морското дъно, до момента в който се хранят. Това ще бъде допустимо през голям панорамен прозорец.

Ресторантът е планиран от организацията с креативен взор Snohetta и ще се намира на най-южната точка на норвежкото крайбрежие, оповестява dnes.bg. Той също по този начин ще извършва и функционалностите на проучвателен център за живота на морските жители.

Структурата ще изплува върху скалистия бряг. Тя ще се трансформира в част от околната среда, спускайки се непосредствено до морското дъно на пет метра под водната повърхнина.

Гостите не трябва да се опасяват, защото стените на подводния ресторант ще бъдат с дебелина от един метър. Архитектите считат, че той ще се трансформира в риф за миди.

Ресторантът е планиран за 80 - 100 посетители, които ще имат опция да следят морското дъно. Морските блага евентуално ще бъдат основни в менюто.

В отвън работното си време ресторантът ще се трансформира в проучвателен център за живота на морските жители.

Планирано е построяването на неповторимата атракция да стартира през февруари 2018 година Очакваното довеждане докрай е февруари-март 2019 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР