Дизайнът на нов модел вече е регистриран като патент в

...
Дизайнът на нов модел вече е регистриран като патент в
Коментари Харесай

Xiaomi вгражда соларен панел на гърба на смартфона

Дизайнът на нов модел към този момент е регистриран като патент в WIPO

Xiaomi е на път да разнообрази гамата си от смарт телефон с модел със слънчево зареждане (снимка: Xiaomi)

Xiaomi създава смарт телефон, основан особено за запалянковци , които желаят да употребяват естествената слънчева светлина за зареждане с сила на устройството. Според изявления в интернет, китайската компания e патентовала дизайн на смарт телефон със безоблачен панел, интегриран на задния похлупак.

Патентът е регистриран на 27 юли на уеб страницата на Световната работа за интелектуална благосъстоятелност (WIPO), твърди LetsGoDigital. Става въпрос за съвременен мобилен телефон – с екран без рамка, само че без предна камера (тя се изважда в профил или под екрана), със скенер за пръстови отпечатъци, интегриран в екрана, и двойна камера на гърба.
още по тематиката
Поради интеграцията на слънчевия панел (и евентуално батерия с огромен капацитет), устройството наподобява малко по-дебело в чертежите, в сравнение с множеството модерни смарт телефони.

Остава под въпрос какъв брой потребно може да бъде слънчевото зареждане на батерията на актуален смарт телефон със относително мощен процесор и огромен екран. Моделът LG GD510 Sun Sdition 2010, да вземем за пример, прибавя единствено 2 минути време за диалози след 10-минутно зареждане на ярка слънчева светлина.

Идеята за консолидиране на безоблачен панел в мобилните телефони не е нова – такива устройства са Samsung Blue Earth, Samsung e1107 Crest Solar, Nokia Lokki и TeXet TM 503rs. По предписание обаче е доста по-практично да вземете със себе си солидна външна батерия.

Разбира се, актуалните слънчеви панели са станали по-ефективни, само че е малко евентуално скоро да се трансфорат в важен източник на сила за зареждане на батериите на смарт телефоните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР