Наблюденията на диви маймуни в град Флорида предизвикаха незабавно предупреждение от полицията

...
Дивите маймуни, забелязани в части от Флорида, накараха властите да
Коментари Харесай

Дивите маймуни, забелязани в части от Флорида, накараха властите да издадат предупреждения за приматите, призовавайки хората да не хранят или да се опитват да залавят животните.

Една снимка, споделена от полицейското управление на Ориндж Сити в сряда, показва маймуна, седнала на зелена ограда от верига. Маймуната е идентифицирана като дива маймуна резус макак, казаха от отдела. Според Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида, тези маймуни „представляват различни опасения за околната среда и човешкото здраве“ и някои от маймуните във Флорида са дали положителен тест за херпес B. 

В по-ранна публикация, от отдела казаха, че са получили "множество обаждания", свързани с наблюдения на маймуни в града. Департаментът призова жителите да се обадят на комисията, ако „влязат в контакт с маймуна“.

Департаментът също така сподели брошура от комисията, призоваваща жителите да избягват да хранят дивите маймуни. Това може да доведе маймуните до по-близък контакт с хората, увеличавайки рисковете от ухапвания, драскотини и други наранявания, както и предаване на болести. Храненето на маймуни също може да ги направи по-териториални и агресивни, се казва в брошурата.

Храненето на диви маймуни е забранено във Флорида, според брошурата, и е престъпление от втора степен, наказуемо с глоба до $500 и 60 дни затвор.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР