Диви скандали тресат столичната община „Слатина” заради проверка КПКОНПИ. Финансовата

...
Диви скандали тресат столичната община „Слатина” заради проверка КПКОНПИ. Финансовата
Коментари Харесай

Скандал в Lupa.bg: Двама дезертьори оставиха Слатина без заплати

Диви кавги тресат столичната община „ Слатина” поради инспекция КПКОНПИ. Финансовата контрольорка Милена Богомилова Алексиева е хваната от антикорупционната комисия в спор на ползи поради заработване на спомагателни пари по контракти с детски градини, служебният ѝ компютър е конфискуван за разбор, разкри единствено пред Lupa.bg общински чиновник, настоял за анонимност.

Според него в кюпа с далаверите е и началникът на отдел „ Финанси” в Георги Тарлеков, който бил рисково непосредствен до Милена.

В момента, в който тандемът схванал, че отчетът на КПКОНПИ за магариите им е в ръцете на кмета Георги Илиев, двамата си пуснали отпуски от по 60 работни дни, т.е. 3 месеца, които даже не са написани от районния кмет.

Спешното бягство на интимно околните служители от служебните отговорности, обаче, оставя чиновниците на „ Слатина” без заплати, тъй като няма кой да подписва ведомости и заповеди за разплащането на парите, изясни източникът на Lupa.bg.



Кметът Георги Илиев

Затова през вчерашния ден, 25 юли, по неотложност Георги Илиев е назначил краткотраен финансов инспектор, който да раздаде месечните хонорари на общинските чиновници.

Милена е някогашен счетоводител в строителна компания, където още веднъж е била рисково близка с шефа, както сама се хвалила. Както постоянно става в живота, близостта била нарушена от биг боса, който решил едностранно да приключи „ приятелството” си с засуканата счетоводителка.

Тогава Алексиева решила да си отмъсти, като подала серия сигнали в Национална агенция за приходите против своя шеф и по този начин му унищожила бизнеса, тъй като данъчните почнали детайлни инспекции, които довели до конфискация на парцели и коли.

В момента двамата с Търлеков играят по същата скица и киснат кмета Георги Илиев, въпреки че тримата взаимно си знаят мръсното долни дрехи, акцентира източникът на Lupa.bg.

Абсурдно е и друго – копие от отчета на КПКОНПИ за безобразията в „ Слатина” е съобщи на софийския кмет Йорданка Фандъкова, която обаче не си е мръднала пръста против далаверите, ядосва се информаторът ни.

Отдел „ Вътрешен контрол” в Столична община, който сякаш боли корупцията, не работи нищо. Ботьо Ботев, подложен за шеф още от Бойко Борисов, бе намален до елементарен чиновник и към този момент 2 години отделът няма шеф, а Фандъкова е длъжна да разгласи конкурс за началник в 30-дневен период.

5-6 индивида от „ Вътрешен контрол” дремят и не работят нищо, лапат заплата като множеството герберски назначения, до момента в който в „ Слатина” се вихрят гневни корупционни кавги, приключи източникът на Lupa.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР