Дивайн Буукър вкара 37 точки, а Кевин Дюрант се отличи

...
Дивайн Буукър вкара 37 точки, а Кевин Дюрант се отличи
Коментари Харесай

Кевин Дюрант вкара 23 точки при дебюта си за Финикс

Дивайн Буукър вкара 37 точки, а Кевин Дюрант се отличи с 23 при дебюта си за Финикс в Националната баскетболна асоциация, а двамата бяха с главен принос за триумфа над Шарлът със 105:91 като посетител. Слънцата са на 2-о място в Тихоокеанската дивизия, тъкмо зад Сакраменто.

За Дюрант това беше първи мач от 8-и януари насам, когато към момента играеше за Бруклин Нетс. Днес той взе и 6 битки, а съвсем два месеца не беше на терена поради разтежение на връзките на дясното коляно. Буукър пък вкара 15 от 26 опита за пукотевица от игра, а Деандре Ейтън прибави 16 точки и 16 рибаунда.

След като ЛаМело Бол се подложи на интервенция на глезена по-рано и най-вероятно няма да се върне до края на сезона в игра, Кери Обре-джуниър пое диригентската палка и приключи с 26 точки за Шарлът, 22 от които във второто полувреме. Поражението е първо за Хорнетс от пет мача насам, като те остават на предпоследни в цялата Източна конференция.

Милуоки остана отпред на Изток, откъдето измести Бостън и победи Орланджо Меджик със 139:117. Янис Адетокумбо вкара 31 точки за успеха, подаде 7 асистенции и взе 6 битки в срещата. Гръцкият център направи 10 сполучливи стрелби от 14 опита от игра, записвайки четвърти следващ триумф.

Джейрю Холидей добави 23 точки и подаде 9 завършващи паса, а Бруук Лопес се отличи с 18 пункта. Целият тим на Бъкс пък сложи връх за сезона с 26 тройки.

За гостите от щата Флорида Коул Антъни завърши с 28 точки – персонален връх за сезона, въпреки да влезе от пейката. Маркели Фулц се регистрира с 21, 7 битки и 5 асистенции, а Уендъл Картър-Джуниър записа против името си 19 пункта и 10 рибаунда.

Без ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис тимът на Лейкърс се наложи над Оклахома Сити със 123:117, а Денис Шрьодер се отличи като топ-стрелец с 26 точки. Успехът е пети в последните седем мача за Езерняците, само че към момента са на последното място в Тихоокеанската дивизия с 30 победи и 33 провали. 

Д‘Анджело Ръсел също не игра поради разтежение на глезена, само че в офанзива Лейкърс бяха прелестно уравновесени, като и петимата им титуляри приключиха с двуцифрен актив, а четирима вкараха най-малко по една тройка.

Джейлън Уилямс се отличи с 24 точки за Оклахома, Джош Гиди добави 22 точки, 11 асистенции и 9 битки. Тяхната огромна звезда Шей Гилгеус-Александър също не игра, защото не може да се възвърне от разтежение в слабините.

Бостън Селтикс реализира нова победа откакто слезе на 2-ото място – 117:113 над Кливланд. Но тимът им започва зле и мъчно завършваше офанзивите си, само че последователно това се поправя. Джейсън Тейтъм наниза 41 точки в последна сметка, откакто беше отбелязал едвам 2 в първата четвърт от мача. Но с 15 във втората и 18 в третата поведе тима към успеха. Той добави 11 битки и 8 асистенции, а отборът им съумя да се оправи с 44 точки на Донован Мичъл за Кливланд. Кавалиърс завоюваха третата част с невероятното 41:26, само че след началото на четвъртата и тройка на Дарайъс Гарланд преднината им стартира да се топи.

Мемфис се наложи над Хюстън със 113:99, като Дезмънд Бейн приключи с 30 точки за спечелилия, а 21 от тях бяха осъществени през второто полувреме. 

За Мемфис този триумф означаваше завършек на серията от осем следващи мача като посетител без триумф. Джа Морант добави 20 точки, а също по този начин взе 7 битки и подаде 7 паса. Джарън Джаксън-джуниър се отличи със 17 точки и 5 блокади, Дилън Брукс остана със 16.

Мемфис, които водят по индикатора вкарани точки в третата третина, имаха задатък от 28 точки в един миг, когато изковаха и триумфа.

За Хюстън Джейлън Грийн вкара 20 точки, а 19 наниза Кениън Мартин-джуниър.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР