До разкриването на нелегалната фабрика за тютюн без бандерол служителите

...
До разкриването на нелегалната фабрика за тютюн без бандерол служителите
Коментари Харесай

Задържаха петима работници от нелегална фабрика за тютюн


До разкриването на незаконната фабрика за тютюн без бандерол чиновниците от бранш " Противодействие на икономическата престъпност “  под управлението на Районна прокуратура в Кубрат и със съдействието на районно управление (на МВР) доближават, откакто на 29 ноември в село Каменово е спрян за инспекция лек автомобил " Форд Галакси “, ръководен от  30-годишния Емин Ф. В автомобила му са  открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Последвало претършуване на къщата му, която била благосъстоятелност на брачната половинка му.  Там в миг на обработка на тютюна са арестувани останалите четирима служащи, които са от Южна България.

В икономически постройки са открити складирани общо към 420 кг нарязан тютюн, подготвен за реализация,  и 1 звук и близо 5 кг балирани тютюневи листа. В партерен етаж на къщата са открити 4 железни вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за тънко нарязване и други елинструменти, предопределени за обработка на тютюнева продукция.

Къщата е била с  видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система. Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в пространствата, където имало трапезария и основани всички условия да не напущат работното си място.

Районната прокуратура в Кубрат внася искане за установяване мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на петимата обвинени.  По калкулации на митницата цената на незаконния тютюн възлиза на близо 60 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР