Varna24.bg. В мотивите, изложени първо от нейните адвокати в съда, а след

...
Varna24.bg. В мотивите, изложени първо от нейните адвокати в съда, а след
Коментари Харесай

Анита в съда: Пуснете ме да си ходя у дома, за да си лекувам хеликобактера, няма да бягам

Varna24.bg . 

В претекстовете, изложени първо от нейните юристи в съда, а по-късно и от самата нея, тя посочи, че страда от заболяване на стомаха, което не може да се лекува при затворническите условия в Сливен.

" Аз се боря за моята непорочност, не да тичам ида се укривам. Говорих с консула, обадете му се да ви каже, че сама желаех да не ми бъде издаван нов чуждестранен паспорт, т.е. няма да мога да изляза зад граница.

Искам да не съм заложничка в тоя затвор, желая да изляза да си церя тоя хеликобактер. В пандиза има туберколозно заболели. Не искам да съм толкоз грубо осъдена да очаквам решението на делото в пандиза ", сподели пред съда Анита. 

Съдийката по делото не можа да се стърпи и направи забележка на някогашната миска да спре да води пряк разговор с прокурора по време на съвещанието.

" Как съумявам всякога да ви ядосам по този начин? ", запита на собствен ред Анита.

" Мълчете и слушайте повече своите бранители, те да приказват, вие просто не говорете ", реплекира я съдийката.

След малко съвещание правосъдният състав взе решение да бъде назначена здравна експертиза, която да откри какво е действителното здравословно положение на Мейзер и дали тя може да бъде лекувана в затворнически условия. На идващото съвещание, планувано за 28 май, съдът ще се произнесе на база експертизата, дали ще бъде изменена мярката за неотклонение на Анита.

За тогава се чака да бъде подготвена и новата експертиза, която движимостите лица от Плевене би трябвало да изготвят, откакто се срещнат с всички материали по досъдебното произвеждане.

Припомняме, че през днешния ден стана явен неуместният факт, че специалистите от Плевен не са виждали натрупа на Николай Димов нито в моргата, нито на фотоси. Въпреки това те бяха подготвени с отчета си пред съда. Суматохата настана, когато съдийката попита дали на фотосите, направени след 14 август 2016 година, стяжките на врата на културиста са в една и съща посока. 

Тримата движимости лица се засуетиха и обявиха, че те не са виждали тези фотоси.

Адвоката на майката на Димов, Иван Томов, избухна, че това е цялостен парадокс и съобщи, че би трябвало да бъдат заменени тези движимости лица от Плевен с наши експерти от МБЛА " Св. Анна ".

Припомняме, че до услугите не движимости лица от Плевен се стигна, откакто медици от МБАЛ " Св. Марина " се отдръпнаха от делото с претекста, че тяхното мнение може да бъде разколебана тезата на обвиняването, т.е. от ликвидиране по несъобразителност да бъде потвърдена предумисъл. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР