Varna24.bg д-р Янка Драганова, началник на дирекция Надзор на заразните

...
Varna24.bg д-р Янка Драганова, началник на дирекция Надзор на заразните
Коментари Харесай

Расте драстично броят на болните във Варна

Varna24.bg доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ – Варна. Това прави 107 на 10 000 индивида, относително по-малко от междинната заболеваемост за страната, което не дава съображение за оповестяване на грипна зараза във Варна, добави специалистът. 

Най-голям епидемиологичен напредък има във възрастовата група от 30 до 65 години и над 65-годишна възраст. Сериозно нарастване има и измежду заболелите на възраст сред 5 и 14 години. При децата от 0 до 5 години към този момент интензитетът на заболеваемостта е междинен, добави доктор Драганова.

Днес в 15 часа се чака на своето първо съвещание Областната комисия за битка с грипа и острите респираторни болести да разиска ситуацията във Варна и да реши дали се постанова учениците в морската столица да си останат вкъщи. На този стадий обаче няма предпоставки за това, защото най-високия % болни деца е в Гимназията по горско стопанство " Николай Хайтов ", където те са 20%. Няма подадена информация от шефове на други образователни заведения на територията на града за висок % заболели възпитаници, което да постанова оповестяването на грипна почивка и във Варна на този стадий, сподели доктор Драганова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР