Varna24.bg д-р Янка Драганова, директор на Дирекция "Надзор на заразните

...
Varna24.bg д-р Янка Драганова, директор на Дирекция "Надзор на заразните
Коментари Харесай

РЗИ: Варна е на опашката за грипна епидемия

Varna24.bg доктор Янка Драганова, шеф на Дирекция "Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия във Варна.
Докато тук-там в страната, където към този момент е оповестена грипна епидемия, броят на засегнатите доближава до 500 на 10 000, във Варна статистиката от началото на тази седмица е 120 заболели на 10 000 индивида. 
За първите три дни на тази седмица болните във Варна са 404. Най-засегнати както и до момента са децата до 14 годишна възраст, само че има и леко завишение във възрастовата група от 14 до 30 години, сподели доктор Драганова. 
Тя акцентира, че до на следващия ден не може да се каже дали ще бъдат подхванати някакви по-сериозни ограничения в морската столица.
Очаква се в петък на своето второ съвещание за тази година комисията за битка с грипа във Варна да вземе дефинитивно решение дали ще има по-сериозни ограничения за ограничение разпространяването на грип и остри респираторни болести и дали ще се  стигне до грипна почивка за учениците.
Комисията, в която влизат джипита, представители на всички лечебни заведения в града, общината, инспектората и други, ще заседава на следващия ден в 14 часа в РЗИ Варна. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР