Varna24.bg.Сезонът стартира много зле. През юни всички бяхме отчаяни и

...
Varna24.bg.Сезонът стартира много зле. През юни всички бяхме отчаяни и
Коментари Харесай

Хотелиер от Варна: Високи обороти, но сезон от 40 дни! Прецакани сме! Годината е нулева!

Varna24.bg.

" Сезонът започва доста зле. През юни всички бяхме обезверени и чакахме да зачеркнем следващия сезон, само че с ограниченията, които бяха подхванати и с изработката на зелени граници и свободното предвижване се ускори и имаше доста добра претовареност. За страдание обаче сезонът продължи едвам 40 дни. Пак поради коронавирус обстановката се наложи и по-рано да приключим. Дори при тази претовареност, която имахме с осъществените обороти доведоха отново до нулева година за хотелиерския бизнес. Това е по този начин, защото всички разноски скочиха, всичко се подвигна. Цената на тока скочи с над 300%.

В същото време през последните три години хотелите във Варна не са завишили и със стотинка цените. Дори тази година за стимулиране на туризма се наложи да оферират атрактивни предложения, т.е. да смъкват цени. Това докара до загуба. Ако трябва да създадем умозаключение - ние просто направихме добра реклама на България, което води като нулев сезон във финансов резултат. 

Почти всички хотели съумяха в края на юли и началото на август да стигнат 100% претовареност, което сподели, че даже в условия на пандемия ние знаем по какъв начин да привличаме туристи. 

За страдание бранш хотелиерство не беше подкрепят и обезщетен от страната заради обстоятелството, че ние публично не сме били затваряни. В бранш туризъм хотелиерството е най-прецакано. Затварят заведенията ни, които имат право на обезщетения, само че не и хотелиерството. 

Предложението ни е помощта към туроператорите да се насочи към хотелиерите. Туроператорите изнасят финансите отвън страната. Трябва да се подкрепят компании, които внасят тук финансовия запас ", разяснява Станислав Стоянов.

Той добави, че половината от личния състав в хотела му е имунизиран и той по никакъв метод не е упражнявал напън върху хората, с цел да не ги принуди да изоставен. 

Повече вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР