В него влизат по-малки фирми, които протестираха срещу новия регламент,

...
В него влизат по-малки фирми, които протестираха срещу новия регламент,
Коментари Харесай

Търговци на горива: Има картел между Лукойл и държавата


В него влизат по-малки компании, които стачкуваха против новия правилник, който доста подвига условията за присъединяване на пазара. Според сдружението текстовете са лобистки и обслужват ползите на едрите играчи.

" Фирма с оборот от 1 млн. лева ще би трябвало да заплати 500 000 лева гаранция и " Лукойл " с няколко милиарда оборот годишно също ще даде 500 000 лева ", уточни Симов. По думите му дребните търговци са " натурален регулатор на пазара " и с тяхна помощ могат да се избегнат скокове на цените, идващи " със странни пояснения " от производителя.

По отношение на афишираните планове с текстовете да се пребори сивата стопанска система, Симов уточни, че страната има ресурсите да спре и незаконния импорт, и превръщането на остатъци във мним експорт. Всичко това, обаче, е обвързвано с производителите и вносителите, а не, да вземем за пример, с дребните бензиностанции.

Председателят на организацията Иван Кашилски акцентира, че той и сътрудниците му също са против сивата стопанска система, тъй като тя убива бизнеса им с дъмпингови цени.

Той уточни, че борбата към този момент не е по площадите, а се мести в съда. За това въпросът ще бъде подложен и на вниманието на… Доналд Тръмп, изясни Симо Симов: " През януари е планувана среща с нашия министър председател, желаеме да зададем въпрос на нашия министър председател посредством президента на Съединени американски щати за лобисткото състояние на " Лукойл ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР