Burgas24.bg. Какви са прогнозите за следващото денонощие на синоптиците към

...
Burgas24.bg. Какви са прогнозите за следващото денонощие на синоптиците към
Коментари Харесай

Сняг на парцали над Бургас, синоптиците обещаха да натрупа!

Burgas24.bg . Какви са прогнозите за идващото денонощие на синоптиците към Българска академия на науките? През нощта в по-голямата част от страната снеговалежите ще продължат и снежната завивка ще се усили още. Ще продължи да духа слаб, до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, по Южното Черноморие до 2-4°.
Утре още преди обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, само че по-късно още веднъж ще се вплътни. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните региони още веднъж ще завали сняг. 
Максималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие до 7-8°. През нощта против сряда тук-там в останалата част от страната ще превали слаб дъжд и ще се образуват поледици. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за януари - ще се намалява и към този момент ще е по-ниско от междинното за месеца.
Над планините ще е най-вече облачно и мъгливо. През деня преваляванията краткотрайно ще спрат, само че вечерта в масивите от Западна България още веднъж ще завали сняг. Ще духа сдържан югозападен, а по билата мощен до плевел западен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха: 4-8°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР