Varna24.bg.Те направиха това, след като адвокатът на единия от тримата

...
Varna24.bg.Те направиха това, след като адвокатът на единия от тримата
Коментари Харесай

Гардовете признаха вината си! Пребили Нягол по нареждане на шефа си?

Varna24.bg .

Те направиха това, откакто юристът на единия от тримата подсъдими, Иван Томов, им изясни, че това е единственият им късмет присъдите им да бъдат редуцирани с 1/3.

Адвокатите на Ангел, Красимир и Цветан, се сплотиха към настояването си за съкратеното съдебно следствие, което допуска, че няма да бъдат събирани нови доказателства по делото. 

Адвокатът на Ангел, Йордан Атанасов, съобщи при започване на делото, че още при воденото досъдебно произвеждане са позволени нарушавания на процесуалните правила. Той изиска в обвинителния акт да бъдат посочени претекстовете на всеки един от подсъдимите. Според него обаче шефът на охранителите, който е свикан като очевидец и против който също се води досъдебно произвеждане, ги е подтикнал с разпореждане да пребият Нягол. Освен това Атанасов съобщи, че Нягол е отсъствал към 40 минути след побоя от мола и е изцяло допустимо негови събратя по орис, с които той другарувал, да са нанесли съдбовните удари. Той назова още групичката, с която се събирал Нягол към бензиностанцията край мола " незаконна ".

Адвокатът на Красимир, Иван Томов, оспори задържането под стража на своя клиент, като съобщи, че мярката за неотклонение, която той търпи към този момент 3 години и 10 дни, е " неблагоразумен период съгласно Конвенцията за отбрана правата на индивида ".

Той посочи, че Красимир има чисто правосъдно минало и непрекъсната адресна регистрация.

Защитникът на Цветан, юрист Светлан Иванов пък изиска домакински арест за него. 

След като бранителите се сплотиха към настояването за кратко правосъдно разследване, братът на Нягол също беше поканен да изрази мнение. Той обаче съобщи, че няма какво да каже и не възрази.

Съдът реши, че няма съображение за преустановяване на досъдебното произвеждане, а в 7-дневен период подсъдимите ще могат да апелират ограниченията си за неотклонение.

Съдбата им се чака да се реши обаче по време на идващото правосъдно съвещание, което бе планувано за 17 април. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР