Burgas24.bg.От докладната записка става ясно, че Община Бургас е в

...
Burgas24.bg.От докладната записка става ясно, че Община Бургас е в
Коментари Харесай

Ремонтират сградата на Общината за 2.5 млн. лв., улесняват достъпа на хора с увреждания

Burgas24.bg .

От докладната бележка излиза наяве, че Община Бургас е в развой на създаване на планово предложение, с което ще кандидатства по Оперативна стратегия "Региони в напредък ". Обща индикативна стойност на плановото предложение е в размер на 2 400 000 лева с Данък добавена стойност, като за задачите на кандидатстване Община Бургас следва са обезпечи съфинансиране в размер до 900 000 лева

С плана се цели да се увеличи енергийната успеваемост и реализиране на клас на енергопотребление "В " в постройка на Община Бургас на ул. "Александровска " № 26.

Въвеждането на ограниченията за енергийна успеваемост ще доведат до икономисване на 1 152 721 kWh/год. първична сила и екологичен еквивалент 297,38 т/г. спестени излъчвания на CO2.

Извършено е проучване за енергийна успеваемост и проучване за определяне на техническите характерности на постройката. Изведените ограничения плануват въвеждане на енергоспестяващи ограничения по сградни ограждащи детайли и съоръжения, въвеждане на система за сградна автоматизация, която ще обезпечи надеждно ръководство на сградните съоръжения. Мерките имат за цел да подсигуряват по-висок комфорт, повишение равнището на енергийна успеваемост посредством оптимизация на употребяваните запаси, улеснение на сградния мениджмънт и екипите при употреба на сградните уреди.

С цел възстановяване на достъпността в постройката ще бъде построена и нова асансьорна система, с която ще се усъвършенства достъпа на хора с увреждания и трудноподвижни лица до всички административни равнища на постройката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР