Къщите ще бъдат на по 2 етажа с помещения в

...
Къщите ще бъдат на по 2 етажа с помещения в
Коментари Харесай

Коко Динев и засукана бизнесдама мераклии да строят в защитена зона Рупите

Къщите ще бъдат на по 2 етажа с пространства в тях - на І етаж хол, столова, кухня и санитарни пространства, а на ІІ етаж по 5 стаи, всяка със хигиеничен възел. СПА центърът пък ще включва сауна, парна база, джакузи и стаи за масаж. Ще има и паркинг за 20 автомобила. Според дирекцията капиталовото желание на компанията е възможно по отношение на Плана за ръководство на речните басейни на дирекцията, само че с няколко условия. 
Едното е вложителят да си оправи предлагането, тъй като очевидно по простъпка в него е присъединил някакво загадъчно конкретизиране, че по време на употребата ще се образуват индустриални боклуци от млекопреработвателната индустрия. В същото време в обстойната част от желанието на вложителя се приказва единствено за СПА, само че не и за произвеждане на млечни произведения. Инвеститорът "Си 5 Трейд " е столична компания, записана през 2010 година с уставен капитал от 5000 лв. от Антон Атанасов. В момента неин шеф е Доста Божкова. 
През 2011 година в продължение на 8 дни сътрудник във компанията е била дъщерята на някогашния консултант от РЗС в Петрич Валентин Парапунов - Силвия. Съсед на "Си 5 Трейд " ще е небезизвестният предприемач Коко Динев, някогашен президент на "Локо " (Пловдив) и "Вихрен " (Сандански) и неприкрит обожател на българските фолкпевици, от които има общо 3 деца. Фирмата на Константин Динев "Екогеоинвест " ЕООД преди седмица получи утвърждение от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград за строителство върху 7184 кв.м в местността Демирево, землището на село Кулата. Там спортно-хазартният необут желае да вдигне 6 къщи за посетители, всяка със застроена повърхност от 200 кв.м, и паркинг за 30 автомобила. Всичко това ще бъде опасано с ажурна ограда. 
Динев е с по-малък шанс от Божкова - неговият терен не попада в рамките на предпазени територии по смисъла на Закона за предпазените територии, само че попада в рамките на предпазена зона "Рупите " за запазване на дивите птици и предпазена зона "Рупите - Струмешница " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, заради което ще би трябвало да бъде безпределно деликатен по време на строителството, а след преценка от страна на екоекспертите може и да му се наложи на някой по-нататъшен стадий да влезе в процедура по осъществяване на оценка за влияние на околната среда. 
Не е ясно какъв брой би коствала инвестицията на Динев, само че в случай че се има вяра на слуховете от столицата, в какъвто и размер да е тя, вложителят ще има съществени проблеми с покриването й. Динев доста години имаше казино до гръцката граница, само че поради остарял дълг трябваше през 2014 година да го продаде и от този момент в действителност потеглиха приказките за последователното му опустошаване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР