Същевременно се предвижда увеличаване размера на предметната печалба с незначителна

...
Същевременно се предвижда увеличаване размера на предметната печалба с незначителна
Коментари Харесай

С 10% ще облагат наградите от тотото, лотариите и залозите

хазартни игри – тото, лотарии, залози и други Това плануват промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ), оповестени за публично разискване от Министерството на финансите. Промените се вършат посредством изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, оповестява " Труд ". Досега паричните и предметните облаги, получени от присъединяване в хазартни игри, бяха в графата необлагаеми приходи.

Същевременно се планува увеличение размера на предметната облага с незначителна стойност, която е необлагаема – от 30 лв. става 100 лева Данък върху облагите от
хазарт се предлага за следващ път в последните години. До края на септември всеки може да разяснява предложенията на портала за публични съвещания – strategy.bg. Заедно с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се оферират ремонти в още 10 закона – за налозите върху приходите на физическите лица, за локалните налози и такси, за акцизите и данъчните хранилища, за Данък добавена стойност, за счетоводството и други. Според специалисти задачата на тази законодателна технология е да не може да се оферират различни текстове.

В измененията се плануват някои облекчения за жителите. Предлага се да отпадне задължението за използване на служебна записка от шеф към годишните данъчни заявления за физически лица от 1 януари 2020 година. Срокът за подаването им ще стартира от 10 януари, вместо от Нова година и ще продължи да бъде до 30 април. Припомняме, че всяка година Национална агенция за приходите регистрира по няколко запалянковци, подали годишните си данъчни заявления онлайн в първите минути на 1 януари.

Друго предложение е да се удължи срокът, в който се употребява 5% отстъпка от налога при подаване на декларация онлайн – вместо до 31 януари да е до 31 март. Това обаче също е планувано да влезе в действие от 2020 година Годишната данъчна декларация на самоосигуряващите се лица за приходите от 2019 година нататък е планувано да се подава единствено по електронен път. Предлагат се и измененията в процедурите за данъчни облекчения. За приспадането на налози от рента по ипотечен заем за млади фамилии отпада подаването на декларация от съпруга/та, че няма да употребява облекчението за съответната данъчна година. Вместо това се планува при нарушениe и двамата съпрузи да връщат употребеното непозволено облекчение. Сходни промени са написани и за данъчното облекчение за деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР