С присъда Районен съд - Варна наложи на 29-годишна жена

...
С присъда Районен съд - Варна наложи на 29-годишна жена
Коментари Харесай

Осъдиха търговец, продавал очила и парфюми менте на Златните


С присъда Районен съд - Варна наложи на 29-годишна жена наказване от 1 година пробация при двете наложителни ограничения – регистрация по сегашен адрес и периодически срещи с пробационни чиновници, за осъществено от нея закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност (по чл.172Б, ал.1 от НК).

На 27 юли предходната година при осъществена профилирана инспекция в обект, ситуиран на комерсиалната алея в КК “Златни и стопанисван от компанията на подсъдимата, били открити изложени за продажба общо 321 броя парфюми от регистрирани търговски марки и повече от 300 слънчеви очила с означени върху тях знаци на марките “Dior " и “Ray ban “. Подсъдимата не показала лицензионни контракти с притежетелите на марките и никакви документи, удостоверяващи легалния генезис на стоките. Според назначената експертиза съществува подобие и еднаквост сред изобразените върху инкриминираните артикули знаци и истинските артикули, за които записаните търговски марки са получили отбрана. Всичко това може да докара до комплициране на потребителите. Общата стойност на предмета на закононарушението е за над 61 000 лв..

29-годишната жена е неосъждана до момента. Веществените доказателства – стоките предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и следва да бъдат унищожени. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР