За така извършените престъпления са им наложени следните наказания:За извършеното

...
За така извършените престъпления са им наложени следните наказания:За извършеното
Коментари Харесай

Ясни са наказанията на обирджиите на Роженския манастир


За по този начин осъществените закононарушения са им наложени следните санкции:

За осъщественото от  малолетния Гюлтекин Х. закононарушение по член 198 ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 вр. член 63 ал.1 т.3 от Наказателен кодекс му е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година, осъществяването на което е отсрочено на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс за период от три години, считано от влизане в действие определението на съда за одобрение на съглашението.

За осъщественото от малолетния Али Х. закононарушение по член 198 ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 вр. член 63 ал.1 т.3 от Наказателен кодекс му е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година, осъществяването на което е отсрочено на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс за период от три години, считано от влизане в действие определението на съда за одобрение на съглашението.

За осъщественото от Юксел М. закононарушение по член 198 ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс му е наложено наказване отнемане от независимост за период от три години, осъществяването на което е отсрочено на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс за период от пет години, считано от влизане в действие определението на съда за одобрение на съглашението.

За осъществените от Стефан  М. закононарушения:

- по член 198 ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс - за това, че на 18.09.2018 година към 19.30 часа в Роженския манастир в съучастничество като съучастник с Юксел М. и малолетните Гюлтекин Х. и Али Х. е лишил непознати движими движимости на стойност 528 лв., благосъстоятелност на Т. А., и 16 бр. камери за видеонаблюдение на обща стойност 1833,60 лв., всички движимости на обща стойност 2361,60 лв. с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ по отношение на Т. А., изразяваща се в боричкане, срутване на земята и залепване на ръцете и устата с тиксо.

- по член 164 ал.2 пр.3 от Наказателен кодекс – за това, че на 18.09.2018 година към 19,30 часа в с. Рожен, община Сандански, посредством нанасяне на удари с корав предмет е развалил набожен храм – църковен храм " Св. Успение Богородично “ в Роженския манастир, като е направил отвор в зидарията от овални камъни на източната външна стена на храма, с което е предизвикал вреда на Роженския манастир " Рождество Богородично “ в размер на 45,90 лв..

- по член 339 ал.1 от Наказателен кодекс за това, че на 19.09.2018 година към 13.50 часа в долап в жилище в гр. Сандански е държал огнестрелно оръжие.

Съдът наложи най-тежкото от избраните за трите закононарушения наказване в размер на отнемане от независимост за период от три години, като отсрочи на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс осъществяването на наказването за период от пет години.

Съдът причисли наказването санкция в размер на 3000 лв. към по този начин избраното най-тежко наказване. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР