Plovdiv24.bg Другият голям проблем, според него, е проблемът с обществените поръчки.

...
Plovdiv24.bg Другият голям проблем, според него, е проблемът с обществените поръчки.
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието в Пловдив: Няма да се закриват съдилища - никъде и николко!

Plovdiv24.bg  

Другият огромен проблем, съгласно него, е казусът с публичните поръчки. Но този въпрос няма да се реши толкоз бързо, защото е ангажирана Държавната финансова ревизия, а тя е натоварена с инспекции в други ведомства, където разноските са за стотици милиони. " Но по този начин, или другояче е належащо доста да се усъвършенства досегашната процедура, тъй като огромна част от публичните поръчки минимум са нецелесъобразно изпълнявани, те са свързани с оскъпяването на храната и други артикули за лишените от независимост. Но това се взема решение на централно равнище и потребителите на място са пострадали. Това са процеси, които би трябвало да се решат и след мандата на служебното държавно управление, добави.

" Аз ръководя съвещанията на Висш съдебен съвет, само че не дефинирам неговите членове и не дефинирам волята на членовете му ", сподели още Стоилов. По нужда би трябвало да работя с този състав и когато има сигнали и проблеми, аз трябва да ги слагам пред тях. даде пример с преводачи, за това, че множеството от тях работят по поръчка от компании. Той ще сезира Висш съдебен съвет по този въпрос да обърне внимание на другите правосъдни институции.

" Получих информация от ръководителите на профилираните органи – Специалното наказателно правораздаване и ще изготвим разбор, а ВСС трябва да приготви отговор на поставените въпроси за профилираните съдилища ", добави Стоилов.

Той разяснява и въпроса за Банката за развиване, като сподели, че тя се подчинява на закона на кредитните институции. Според Стоилов магистратите вършат разграничаване сред специфични и общи правила, а съдът е самостоятелен в решенията си. " Но ние ще създадем сигнал за това по какъв начин е правено разпределението на делата сред съдиите, тъй като е стеснен кръга на хората, сред които се прави подбора ", сподели министърът. 

" Темата за мястото на прокуратурата е противоречива ", разяснява още правосъдният министър. " По-добре е прокуратурата да бъде в правосъдната власт, с цел да не бъде под въздействие на политическата власт. От друга страна, би трябвало да се прави разграничаване сред съдии и прокурори и те да бъдат самостоятелни при осъществяване на своите процесуални функционалности.

Не би трябвало характерната структура на прокуратурата да лишава действието на обособените прокурори в предавателното разследване. Това са все въпроси за идващото Народно събрание. Главата за правосъдната власт е най-променяната глава на конституцията и до момента не е реализиран кой знай какъв прогрес.  Затова, в случай че нещо се прави, то би трябвало да е задълбочено и да не се подценяват практическите ограничения.

" Сега няма да се закриват съдилища - на никое място и николко! ", добави още министърът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР