През декември дните са най-къси от годината. 1 декември 2017

...
През декември дните са най-къси от годината. 1 декември 2017
Коментари Харесай

Вече се знае ще има ли сняг и студ за Коледа и Нова година

През декември дните са най-къси от годината. 1 декември 2017 година има дълготрайност от 9 часа и 17 минути. Най-малкия ден в годината е 21 декември, неговата дълготрайност е от 9 часа и 2 минути. От тази дата, продължителността на деня стартира да се усилва. Астрономическата зима стартира на 21.12.2017 година.

През декември 2017 температурата се чака да бъде към естествената, а месечните стойности на преваляванията, по-ниски от естественото за този интервал на годината.

Много облачно време, съпроводено с гъсти мъгли, такова време ще доминира през декември. 14-22 дни ще бъдат мрачни, слънцето ще грее към 5-7 дни, а преваляванията ще са 5-9 дни.

Времето през първото десетдневие на декември ще се задържи студено, оптимални температури сред 5-8 градуса. Ще вали дъжд, а Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг.Силни дъждове ще има към 5 ноември. На идващия ден ще има снеговалежи, само че снежна завивка не чакаме. Около 8-9 декември чакаме прекъсване на преваляванията.

Очакваме изсъхнало, само че студено време. Минималните температури ще се движат сред минус 7 и минус 4 градуса. Дневните стойности ще доближават до 5-7 градуса. Гъсти мъгли по поречието на р.Струма и котловинните полета на Западна България.

Времето при започване на интервала ще остане изсъхнало и мъгливо, към 22 декември чакаме краткотрайни превалявания от сняг в Северна България. По Черноморието и в Западна България чакаме изсъхнало време.

Около 25 декември чакаме от северозапад да нахлуе по-студен въздух и да завали сняг, който ще направи трайна снежна завивка. Температурите ще паднат до минус 10 градуса, а в котловините до -12 градуса.

Коледа 2017 ще посрещнем със сняг . Максималните температури ще се движат сред 0 и 2 градуса, а най-ниските сред минус 12 и минус 7 градуса.

Времето към Нова година ще бъде студено с валежи от сняг . Ще има снежна завивка в по-голямата част от страната.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР