Организатор на схемата е 62-годишният К.Н. от Бургас - инструктор

...
Организатор на схемата е 62-годишният К.Н. от Бургас - инструктор
Коментари Харесай

Разбиха схема за издаване на фалшиви шофьорски книжки!


Организатор на схемата е 62-годишният К.Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който употребявал трети лица, с цел да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и на практика изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС от категория " В “.

Констатирано е, че единствено за няколко месеца през 2018 година инструкторът К.Н провел няколко индивида, които се явявали вместо девет негови " курсанти ", обучавани по данни от " Автомобилна администрация " в неговата частна школа. Установени и арестувани са лица, явявали се вместо курсантите на уредника на схемата, както и лицата, поръчали на К.Н. въпросната " услуга ".

Неутрализирането на незаконната скица е осъществено след няколкомесечно наблюдаване от страна на полицейските чиновници след извършена профилирана полицейска интервенция, проведена от бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР - Бургас и обхващаща територията на няколко регионални дирекции / Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен/. При нея уредникът на схемата - К.Н. е арестуван, осъществено е претършуване на жилището му и употребения от него автомобил – " Ауди ", с бургаска регистрация.

Установено е, че явяването на подправените курсанти е проведено посредством потреблението на подправени /неистински персонални карти/, в които са посочени действителните данни на лицата, искащи да придобият удостоверение за правоуправление, само че с сменени фотография на третите лица, които се явяват вместо тях.

Организаторът на схемата – К.Н. е арестуван за 72 часа, като след приключването им, му е наложена мярка " непрекъснато задържане под стража ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР