Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че Цанков е привлечен като

...
Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че Цанков е привлечен като
Коментари Харесай

Потвърдиха задържането под стража на разследван за данъчно престъпление

Пресслужбата на Апелативния съд напомня, че Цанков е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане по тази причина, че от началото на декември 2012 година до април 2013 година в качеството си на представляващ комерсиално сдружение и в съучастничество като съучастник с друго лице, по голям брой покупко-продажби е приспаднал безпричинно данъчен заем и по този метод избегнал заплащането на данъчни отговорности в забележителен размер. Според проверяващите, общият незаконен резултат възлиза на 124 719 лв..

Днес въззивната апелативна инстанция откри, че при оценката на всички събрани в хода на следствието доказателства, Оценка за съвместимост - Силистра вярно е обосновал съществуването на съмнение за авторството на действието. Налице са писмени доказателства, експертизи, както и показания на очевидци, които удостоверяват това умозаключение.

Варненският апелативен съд споделя и втория аргументиран извод на първоинстанционния съд, че в случай че е с по-лека мярка за процесуална насила, заплахата обвиненият да се укрие от наказателно гонене е действителна. Основание за това се съдържат в данните за траялото близо година търсене на Цанков, който не е бил открит на нито един от вероятните адреси, а това е довело и до оповестяването му за общодържавно търсене.

Втората правосъдна инстанция остави без почитание жалбата срещу първичния арест на Веселин Цанков, разследван за продължавано данъчно закононарушение. Това определение не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР