Burgas24.bg. Тя е инициирана от общинския съветник от Движение България

...
Burgas24.bg. Тя е инициирана от общинския съветник от Движение България
Коментари Харесай

Общински съветник търси подкрепа от гражданите срещу Зелената зона през уикенда! Включете се в подписката!

Burgas24.bg . Тя е инициирана от общинския консултант от " Движение България на жителите " Живко Табаков. Дейният политик ще внесе в Общински съвет - Бургас докладна бележка за унищожаване на платеното паркиране в Приморски парк през почивните дни, която ще бъде прегледана на сесия на 24 април. Табаков се надява събраните подписи да дадат спомагателна тежест на неговото предложение и локалният парламент да се съобрази  с желанието на бургазлии.

Решението за въвеждане на " Зелена зона " в Морската градина от Пантеона до паркинга на " Капаните ", даже през събота и неделя,  бе взето през декемврийската сесия от Общинския съвет. Така обаче бизнесът на процедура има неравноправие сред бизнеса, смята Табаков. Причината е че през уикенда на Централния плаж " Синята зона " е безвъзмездна, а на Северния ще се заплаща солено. С това заведенията и обектите на единия плаж евентуално ще станат по-предпочитани в най-посещаваните от бургазлии и посетители на града дни.

" Постигнахме да имаме концесионер на плажа, който да предлага чадър и на шезлонг за 1 стотинка. А с действието на сътрудниците на Общинския съвет и на болшинството ние направихме по този начин, че паркингът да коства от 5 до осем лв., в случай че плажуващите отидат с коли на плаж ", смята Табаков.

Подписката ще продължи до 21 април и са планувани няколко пункта, в които жителите ще могат да се включат в нея. Живко Табаков бе безапелационен, с нея се слага началото на серията от дейности, които ще се подхващат във връзка с работата на Общинския съвет. Според него решенията на локалния парламент последните месеци нямат задоволително гласност и жителите не са добре осведомени какви са последствията от тях. 

Какво още сподели общинският консултант Живко Табаков, очаквайте в нашето видео след минути!  
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР