Plovdiv24.bg. "Направихме големи усилия да брандираме Пловдив като индустриална столица на

...
Plovdiv24.bg. "Направихме големи усилия да брандираме Пловдив като индустриална столица на
Коментари Харесай

Капацитет: Заплатите в Бургас растат два-три пъти по-бавно в сравнение с тези в Пловдив

Plovdiv24.bg.  "Направихме огромни старания да брандираме Пловдив като индустриална столица на България и успяхме. 
Повечето вложители избират да дойдат първо тук, когато изследват за нов терен и дружество. Това, което не успяхме обаче, е да създадем по-силна акция зад граница и да брандираме цялата страна като положително място за бизнес, като страна с положителни инженерни обичаи, обичаи в машиностроенето да вземем за пример ", разяснява икономистът. 
Ръстът на заплатите в промишлеността на Пловдив е впечатляващ - 10% и даже малко от горната страна. Над 55% от цялата стопанска система на Пловдив пък се пада навръх индустрията и услугите.
"Градът увеличи виталния си стандарт бързо. Вече не е от най-евтините градове, освен като възнаграждение на труда, само че и като услуги. В "Капана " да вземем за пример към този момент има капучино, което коства 3,50 лв., то е съвсем като на жълтите павета в столицата ", разказа обстановката Стоев. Има ред градове, които не могат да се съпоставят с града под тепетата ", изброи Стоев. 
"Изненадващо за нас изостава и Бургас, където заплатите порастват два-три пъти по-бавно спрямо Пловдив. Може би обяснението е, че Бургас не е промишлен град. Като изключим нефтения цех там няма промишленост. "
"А Пловдив в действителност е индустриален център. Нашата задача в този момент е да го вдигнем до равнище на софтуерен индустриален център ", разяснява Георги Стоев. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР