Прокуратурата не споделя изводите на съда, че домашният арест на

...
Прокуратурата не споделя изводите на съда, че домашният арест на
Коментари Харесай

Прокуратурата не иска да пускат корумпирания инспектор Драгнев у дома


Прокуратурата не споделя изводите на съда, че домашният арест на инспектора може да обезпечи естествения ход на следствието. Тя не подхожда на високата публичната заплаха на действието, осъществено от длъжностно лице. Аргументите за настояването на анулация на определението на Варненския областен съд произтичат от характера и метода на осъществяване на продължаваното закононарушение по член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс, в съучастничество с лишен от независимост и неговата брачна половинка като помагачи.

Прокуратурата в детайли засяга в митинга си служебните отговорности на обвинения контрольор по обществена активност и възпитателна работа в място за отнемане от независимост, който би трябвало да работи за коригиране, превъзпитание и поправяне на държанието на наказаните, за тяхната ресоциализация и връщане към закономерен метод на живот. Съучастникът му в осъщественото закононарушение – наказаният на 9 години затвор за въоръжен обир Филип Филев, е осъждан и за други тежки умишлени закононарушения.

Според Окръжната прокуратура във Варна съществува действителна заплаха Явор Драгнев да се укрие и да избегне реализирането на наказателна отговорност по отношение на него, без значение от фамилното му състояние и трите му деца. Това не го е възпряло да прави противоправни дейности. Определената мярка за неотклонение от съда не лимитира в нужната и задоволителна степен опцията затворническият контрольор да попречи на следствието и да осуети събирането на доказателства както за повдигнатото към този момент обвиняване, по този начин и за действията, които ще бъдат разследвани и установявани от почналото следствие. 

Прокуратурата не изключва и опцията посредством незаконосъобразни способи да бъде въздействано върху лишени от независимост и техни близки, чиито данни са известни на Явор Драгнев и Филип Филев. Намерени са доказателства за 68 парични превода от близки на наказани лица, които били изпращани на брачната половинка на затворника  Мюге Филева, която също е обвинена по делото като помощник на инспектора.

Предстои по частния митинг на Окръжната прокуратура във Варна против определението на Варненския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " Домашен арест “ на Явор Драгнев, да се произнесе Апелативният съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР