На 23 май и на 2 юли тази година във

...
На 23 май и на 2 юли тази година във
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама млади наркодилъри от Варна


На 23 май и на 2 юли тази година във Варна Никола Д. държал за разпространяване марихуана и амфетаминопроизводни, като работил по предписание на Галин. При обиск в дома на Никола полицията иззела общо към 20 пакетчета с марихуана и към 15 дози с амфетаминопроизводни.

Престъплението, в което са упрекнати двамата мъже  е тежко по смисъла на закона и Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от 2 до 8 години и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лева

Защитата на обвинените изиска по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът на Никола Д. уточни, че той няма предходни осъждания, има непрекъснат адрес и не би се укрил. Защитата на Галин съобщи, че въпреки той да е обвиняем по друго дело, досега не е бил арестуван и до момента няма данни да е оказвал въздействие върху очевидци. 

В правосъдната зала Никола Д. съобщи, че се занимава с разпространяване на опиати към година и дружно с още няколко лица работи за други хора, на които регистрират парите от продажбите. Галин П. съобщи, че не знае за какво е в съда и задържането му за него е необяснимо, защото в никакъв случай не се е занимавал с разпространяване на опиати. С Никола се познавали от учебно заведение.

Като прегледа събраните досега гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, свидетелски показания, съдът реши че съществува обосновано съмнение Галин П. и Никола Д. да са съпричастен към действието, в което са упрекнати. Предвид високата социална заплаха на закононарушението, в което са упрекнати и опцията, в случай че са на независимост да повлияят на свидетелските показания, или да извършат закононарушения, правосъдният състав дефинира и на двамата най- тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “. 

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.

 

 

Диана Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР