Засилено ще бъде полицейското присъствие на местата с очаквано струпване

...
Засилено ще бъде полицейското присъствие на местата с очаквано струпване
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие ще има през предстоящите празници


Засилено ще бъде полицейското наличие на местата с предстоящо скупчване на хора – автогари, ж.п.гари, огромни търговски обекти, пазари и други, като полицейски екипи ще охраняват всички обществени прояви, свързани с националния празник. Съобразно условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения ще бъде повишен контрола при превозването, законната приложимост и съхранението на взривни субстанции, огнестрелно оръжие, муниции и пиротехнически средства за недопускане на произшествия. При нужда ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Бургаско зонално жандармерийско ръководство, " Гранична полиция " и други способени държавни институции.

За дните с предстояща най-висока активност на придвижването по пътищата – 1 март, 3 март и 4 март, са планувани профилирани интервенции за безвредно придвижване.  Полицейски сили ще правят надзор по основните пътища и на входните и изходните артерии на огромните обитаеми места и в регионите с централизация на пътни катастрофи в региона. Полицейските чиновници ще правят инспекции за правоспособността на водачите, приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и за шофиране със съобразена скорост. При претрупан трафик ще се подкрепя придвижването на моторните транспортни средства, а при последна нужда може да се основава и краткотрайна организация на придвижване.

ОДМВР – Бургас приканва при катастрофи, произшествия или осъществени закононарушения да се подава неотложно сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР