Никола Донев, председател на Българския вегански съюзЗа нас е безумие

...
Никола Донев, председател на Българския вегански съюзЗа нас е безумие
Коментари Харесай

Веганите поискаха пълна забрана дори на риболова!

Никола Донев, ръководител на Българския вегански съюз
" За нас е безумство едни хора да се въоръжават с пушки и да вървят в горите и планините и да убиват животни за наслаждение. Някои от тях даже отиват в чужбина, където заплащат десетки хиляди, даже милиони, с цел да отстрелват почтени зебри, слонове, жирафи, полярни мечки. Според нас това е една изключителна патология, която в 21 в. няма място в нашата просвета, няма място в нашето общество. Това е знак на варварщина, на свирепост, нещо, което е отминало и не би трябвало да е част от сегашното ни. Ние би трябвало да променим нещата и това нещо да остане единствено в предишното ", съобщи ръководителят на Българския вегански съюз Никола Донев.

" Убиването на животни за спорт и наслаждение е изцяло ненужно, изключително в 21 в. и когато напъните на всички нас са ориентирани към спасяването на околната среда, към спасяването на нашата планета. В същото време изтребваме огромен брой скотски типове по целия свят. Нашата цел не е да кажем какво би трябвало да се направи, а да накараме хората да се замислят за правилността на тези си дейности ", добави Невена Захариева, която е член на веганския съюз.

Николай Суванджиев, който минаваше по улицата, реши да поддържа протестиращите, като застана до тях и поддържа настояванията им да се наложи тотална възбрана на риболова и лова на животни освен у нас, само че и в целия свят.

" Изразявам поддръжката си против ненужното ликвидиране на животни за спорт и развлечение. Има доста други способи да се забавляваме и да спортуваме, които не включват отнемането на живота на животно, което желае да е живо и свободно ", безапелационен е Николай. Той добави, че в Англия да вземем за пример е неразрешен ловът на лисици с кучета, макар че към момента има хора, които се бунтуват против това. Суванджиев изрази вяра ръководещите да чуят гласа на хората и да сложат завършек на безсмисленото изтребване на животни със закон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР