На 12, 13, 14, 15 ноември от 18:30 ч. до

...
На 12, 13, 14, 15 ноември от 18:30 ч. до
Коментари Харесай

Митинг на свободната вяра няколко дни във Варна

На 12, 13, 14, 15 ноември от 18:30 ч. до 20:00 ч., ще се организира Митинг за свободата на вярата пред постройката на Община Варна, научи Varna24.bg .

Подобни събития предстоят в цялата страна в градовете София, Пловдив, Русе, Бургас и Добрич. Ето какво се показва в писмо до медията ни:

Като представители на разнообразни верски общности в България, показваме своята угриженост и паника по отношение на плануваните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията.

Притеснение будят както обособени текстове, по този начин и цялостният дух на оферти законопроект, който е непознат на демократичните и плуралистични полезности и се пробва да върне жителите на Република България във времена, в които репресивната Държава, посредством свои силови структури, преследваше верските общности, като ги демонизираше и определяше за “врагове на народа ", или модерния сходен израз “риск за националната сигурност ".

Законопроектът заплашва освен верските общности в Република България, само че всъщност съставлява и посягане върху правата на всички български жители. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на Европейски Съюз, да се постановат закони, които стигматизират и лишават от съществени права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените мнения на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да поддържа препоръчаните промени в Закона.

Излизаме на кротичък митинг обединени и с мисъл за опазване на постигнатото през годините на независимост и народна власт и с цел да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР