Burgas24.bg. Очакват се значителни валежи от дъжд, в планините -

...
Burgas24.bg. Очакват се значителни валежи от дъжд, в планините -
Коментари Харесай

Жълт код за Бургас! Очакват ни обилни валежи от сняг и дъжд

Burgas24.bg . Очакват се обилни превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Количества на дъжда 5-20 л/кв.м На места ще се образува снежна завивка с дебелина 5-10 см.
За в този момент прогнозата вещае превалявания от дъжд за Бургас, само че даже минимално намаляване на температурите може да докара снежната буря в града ни. Очаква се родопската яка да побелее.

В неделя от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Преди обяд към момента на доста места в равнините ще има мъгла. Около и след обяд ще се появи слаб, в източните региони и северно от планините до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в места с трайна мъгла: 6 - 9 градуса.
Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и към този момент ще бъде по-ниско от междинното за ноември. Над планините облачността ще се усили и вплътни, към момента без превалявания. Ще духа мощен юг-югозападен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към 2°. Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд тук-там с мъгла. Около и след обяд ще се появи слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-15°.

Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вечерта облачността ще стартира да се сгъстява и ще стартират превалявания, които през нощта против понеделник ще минават в сняг в Западна България. Ще завали и в останалата част от страната - влажен сняг в Централна България, а дъжд в Източна България.

Очаква се преваляванията да продължат два дни - понеделник и вторник. След това температурите фрапантно ще спаднат до десетина градуса под нулата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР