Това поискаха собствениците на къщи и земи в района на

...
Това поискаха собствениците на къщи и земи в района на
Коментари Харесай

Собствениците на отчуждени имоти за новия бул. Левски не са доволни от обезщетенията

Това желаеха притежателите на къщи и земи в региона на публичното разискване на плановете, свързани със строителството на булеварда, което се организира в Община Варна. 
Според тях сегашната сума от 435 лв. на квадратен метър е нереална, а с компенсациите, които ще получат, няма да могат да купят други парцели в града.

Много варненци демонстрираха интерес към публичното разискване, обвързвано с желанието на общинската администрация да тегли нов заем в размер на 36 млн. лв., съобщи Българска национална телевизия. Парите ще бъдат вложени в строителството на бул. "Васил Левски ".

Според Стефка Господинова - шеф на Дирекция "Финанси и бюджет "в Община Варна, това е най-мащабния инфраструктурен план във Варна от десетилетия, план със стратегическо значение за града.

Положителните страни от разширението на булеварда като облекчаването на трафика в града, построяването на нови надлези, подлези и слагането на съвременно осветяване не успокоява хората, чиито парцели попадат в трасето на булеварда. Според тях оценката от 435 лв. на квадратен метър не дава отговор на действителната стойност и е доста ниско обезщетение за отчужден парцел.

Атанас Симеонов разяснява: "Това е смешно ниска цена. Аз по тази причина предложих на общинарите да ми дадат на съответно място на същата цена земя да си я купя и да си направя друга къща ".

Донка Иванова съобщи: " И оферират какво, една бедност. С тези пари те не могат да си купят даже една гарсониера. Три фамилии да си купят гарсониера. Това е неуместно. "

Марин Янев добавя: " Значи не може едно паркомясто да коства 8 хиляди евро, а на нас 200 евро да ни дават за квадрата на земя ".

Много от притежателите считат да търсят правата си по правосъден ред. За да бъде уголемен и освежен бул. "Васил Левски ", 135 парцела би трябвало да бъдат отчуждени. Разходите за компенсации за земя, които Община Варна ще заплати, са в размер на над 11 млн.лв, а за здания са планувани 13 млн. 440 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР