Burgas24.bg.По посочения маршрут не всички сгради, оформящи уличния облик, са

...
Burgas24.bg.По посочения маршрут не всички сгради, оформящи уличния облик, са
Коментари Харесай

Решено: Обновяват порутените фасади на сгради в центъра на Бургас

казино и Моста, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

По посочения маршрут не всички здания, оформящи уличния образ, са реконструирани. Част от тях са в неприятно положение, не се поддържат от притежателите им, вследствие на което има нарушени и паднали мазилки, парапети и корнизи. Освен фактa, че нарушават общото усещане и не се вписват в ансамбъла на градската среда, занемареното им физическо положение носи заплаха от падащи елементи от мазилки и други фасадни детайли, което заплашва живота и здравето на преминаващите в непосредствена непосредственост до тях.

Според огледите Общината е установила, че по-голямата част от постройките се нуждаят единствено от ремонт по фасади, за което не се изисква издаване на позволение за градеж, само че се изисква правене на архитектурен план с обяснителна бележка и количествено-стойностна сметка, които подлежат на координиране с Министерството на културата.

Проектите ще посочат нужните за осъществяване ремонтни работи и нужното за осъществяването им време. Въз основа на предварителните изследвания, направената от Община Бургас документи ще бъде координиране с Министерство на културата и предоставена на притежателите с съответни инструкции и периоди за осъществяване. Ако и това не помогне, Община Бургас ще ремонтира постройките поетапно, а вложените средства ще бъдат претендирани за възобновяване от притежателите на реконструираните здания. В краен случай ще се търси метод изразходените суми наложително да бъдат събрани от притежателите по правосъден ред.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР