Върнахме се обратно към потребността да имаме собствено място, което

...
Върнахме се обратно към потребността да имаме собствено място, което
Коментари Харесай

Брокер обясни драстичния скок в цените на жилищата у нас


" Върнахме се назад към потребността да имаме лично място, което да е по-просторно и по-удобно. Това способства към това ползата към парцелите да се резервира. Върна се и апетитът да се влага в парцелите като сигурен актив. През пандемията повече се купуваше за лични потребности. Инвестицията отиде на назад във времето, защото хората не бяха сигурни какво ще се случи с пазара. От пролетта насам апетитът към инвестиция в парцел се завърна, по тази причина пазарът е много деен ", изясни тя.

Според Стойкова при покупка в множеството случаи се разчита на банкова поддръжка. Тя уточни, че лихвените проценти са извънредно ниски, а изискванията -  доста преференциални. Брокерът е на мнение, че тази година ще бъде маркиран сериозен растеж в продажбите.

" Те се връщат на равнищата от 2019 година, даже и по-високи. Смятам, че пазарът се връща към възходящия цикъл от преди пандемията. При жилищата търсенето е главно двустайно и тристайно жилище, ново строителство в огромните градове. Това не се е трансформирало. Вече се търсят малко по-големи площи, още едно помещение ", уточни Стойкова.

Наблюдава се и наклонност към така наречен умни къщи. Дом – цитадела, в който се е барикадирало бъдещето. В този вид домове осветлението свети по друг метод, когато влизат разнообразни хора. Променя се и по отношение на избрани настройки от потребителя, да вземем за пример при смяна в цената на криптовалутите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР