Обновяването на емблематичната за варненци обществена сграда започна през ноември

...
Обновяването на емблематичната за варненци обществена сграда започна през ноември
Коментари Харесай

До април се очаква да приключи ремонтът на Младежкия дом във Варна

Обновяването на емблематичната за варненци социална постройка стартира през ноември предходната година. Вече са положени основите на външната железна стълба и на асансьора, които ще обезпечават елементарен достъп до всички равнища на постройката. Предстои доизграждането им.

" Ще бъдат инсталирани изграждащите се към този момент външно стълбище и външен асансьор, които ще стигат до покрива на постройката, ще бъдат инсталирани окачената фасада и светещите надписи "Младежки дом " на български и на британски и ще бъдат инсталирани цветни трифлексови стъкла на фасадата ", изясни Радка Тодорова - шеф отдел "Младежки действия " в Община Варна.

Проектът включва и създаване на плосък покрив с лека железна структура. Ще бъде самостоятелен кулоар с панорамни витрини, който ще води към открита тераса.

" Визията на постройката на Младежкия дом се надявам да стане доста по-приятна, тъй като тук младежите идват, с цел да провеждат свободното си време, съгласно техните духовни потребности ", добави Радка Тодорова.

Обновяваето на Младежкия дом ще завърши напролет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР