Днес и втората съдебна инстанция намери, че събраните в хода

...
Днес и втората съдебна инстанция намери, че събраните в хода
Коментари Харесай

19-годишен първокурсник в ИУ – Варна го загази сериозно


Днес и втората правосъдна инстанция откри, че събраните в хода на следствието доказателства, гласните, писмените материали и свидетелства обосновават изрично догатката, че младият мъж е причинител на закононарушението, за което е притеглен като обвинен. Деянието е тежко, а законът планува наказване " отнемане от независимост " от 1 до 6 години и санкция от две хиляди до 10 хиляди лв..

Въпреки положителните характеристични данни, чистото правосъдно минало, събитието, че учи, работи и спортува, и този съд намира, че това не е попречило на Георги да се занимава дълготрайно време и интензивно с разпространяване на неразрешени от закона субстанции. И за състава на Варненския апелативен съд, поради тежестта на закононарушението и глобата на закона, действителна е заплахата младежът да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се удостоверява първичния арест на Георги Ж., разследван за владеене и разпространяване на марихуана е дефинитивно.

В друго правосъдно съвещание през днешния ден Варненският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на Йордан Й., притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане по тази причина, че през ноември 2018 година държал и популяризирал бяло кристалообразно вещество, производно на амфетамина с общо тегло 0.378 грама.

Пресслужбата на съда напомня, че Йордан е в ареста от 15 ноември предходната година, откакто при полицейска интервенция от вкъщи му служителите на реда иззели движимости, включително принадлежности - колби, епруветки, ел. везна и консумативи за наркотични субстанции, в това число и бяло кристалообразно вещество. По делото била назначена Физико-химична експертиза в НИК-София, само че към момента заключението на специалистите не е получено по делото. Миналата седмица Оценка за съвместимост – Варна отхвърли да промени в по-лека процесуалната му мярка за насила.

За да потвърди постоянния арест през днешния ден Апелативният съд във Варна се съобрази още веднъж със събраните данни, материали и доказателства в хода на следствието. Съвкупната им преценка и към сегашния миг обосновават догатката, че обвиненият е съпричастен към незаконното действие. Законът санкционира строго разпространяването на наркотични субстанции, а това е закононарушение с извънредно висока степен на социална заплаха. Ето за какво и този съд намира, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. Спрямо Йордан се водят две досъдебни производства, едното от които е на районно управление (на МВР) – Девня и то за същото закононарушение.

Апелативният съд във Варна показа основанията на първата правосъдна инстанция, че не са настъпили условия, които да стимулират изменението на мярката за неотклонение от " Задържане под стража " в по-лека.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на Йордан Й., обвинен по досъдебно произвеждане по тази причина, че държал и популяризирал вещество, производно на амфетамина не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР