АрхивИзборите на 11 юли ще се проведат изцяло машинно в

...
АрхивИзборите на 11 юли ще се проведат изцяло машинно в
Коментари Харесай

Варненци гласуват машинно в 412 избирателни сексиции, подсигурени са и хартиени бюлетини

Архив
Изборите на 11 юли ще се проведат напълно машинно в секциите с над 300 гласоподаватели. В 136 СИК в област Варна ще бъдат обезпечени по две машини за гласоподаване. Секциите ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, които обаче ще се употребяват единствено при пораждане на проблем с машините.

С хартиени бюлетини, според нормативната уредба, ще се гласоподава в секциите с под 300 гласоподаватели, които за региона са 119, само че окончателният брой ще бъде избран след образуването на секции за гласоподаватели под карантина, където също ще се гласоподава с бюлетини.

Общо 415 000 бюлетини за област Варна на 8 юли бяха разтоварени и разпределени към избраните за предпазване пространства, където останаха под полицейска защита, до момента в който бъдат раздадени на всички общини в района с конвой от Министерство на вътрешните работи.

Първи своите бюлетини на мястото на доставката получиха от Община Варна, където се намират и най-голяма част от секциите в региона.

На 1 юли в Областна администрация - Варна бяха получени протоколи и изборни бумаги, които бяха раздадени на 12-те общини в региона. В допълнение бяха  разпределени указателни плакати за машинното гласоподаване и живописно напътствие за членовете на секционни изборни комисии (СИК) с машинно гласоподаване.

С обезпечените бюлетини се подсигурява вота на 100% във всички изборни секции, в които ще се гласоподава с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласоподава на хартия, оповестиха през миналата седмица от пресцентъра на Областна администрация във Варна. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР