Пресофисът на Апелативен съд припомня, че Янков и Христова се

...
Пресофисът на Апелативен съд припомня, че Янков и Христова се
Коментари Харесай

Съдът в Бургас потвърди 18-годишна присъда за зверско убийство в Ямбол


Пресофисът на Апелативен съд напомня, че Янков и Христова се познавали от 2013 година След гибелта на брачната половинка на подсъдимия, той и Христова заживели дружно в дома на Янков. През лятото на 2015 година Янков предложил на Христова да се върне в дома си, защото четирите й деца непрекъснато я търсели, а наближавало време и да тръгнат на учебно заведение. Тя се прибрала при фамилията си и скоро по-късно заживяла в дома си на брачен начала с потърпевшия Николай Йорданов, който преди този момент излязъл от пандиза. Подсъдимият научил за новия мъж на Христова и постоянно при среща с една от дъщерите й се заканвал на майка й.

На 19.09.2015г., Янков бил на годеж в Елхово, където използвал алкохол. Върнал се от там вечерта на идващия ден. От маса в къщата си Янков взел си кухненски нож с черна пластмасова ръкохватка, с обща дължина 32см., дължина на острието 18,5 см. и тръгнал към дома на Христова, с цел да си изяснят връзките. Около 22,30 часа почнал да вика на Елена да излезе, блъснал дворната врата, влезнал в двора и се насочил към къщата. Между двамата мъже настъпило малко прикосновение. Няколко пъти подсъдимият пробол Йорданов в региона на гърдите, който умрял от тежка кръвозагуба. Намушкал дамата откъм гърба в региона на долната дясна половина на гърба, като ножа пробол и срязал черния й дроб. Тя била изведена от къщата от децата, които позвънили на телефон 112, медицински екип я откарал в болничното заведение и по-късно е претърпяла животоспасяваща интервенция. Подсъдимият бил арестуван от полицейски чиновници малко откакто се прибрал в дома си.

Въззивният състав се е съгласил с изводите на Ямболския областен съд по отношение на квалификацията на действието, съществуването на директен предумисъл, високата степен на социална заплаха на закононарушението и на причинителя и наложеното наказване Подсъдимият е работил с желанието да умъртви повече от едно лице, едновременно, на едно и също място. Той е тръгнал от вкъщи си с нож, нахлул е в двора на къщата, действието е осъществено вътре в къщата на Христова, през нощта, пред децата й. Най-накрая - след закононарушението Янков се е опитал да нападне и нанесе удари със същия нож и на двама очевидци, които се изпречили на пътя му и също не са го предизвикали по никакъв метод.

След цялостна служебна инспекция на атакуваната присъда, въззивната инстанция не е намерила учредения за анулация или изменение на правосъдния акт. В решението на Апелативния съд е посочено, че присъдата е вярна, обоснована на събраните доказателства, при разглеждане на делото не са позволени основни процесуални нарушавания, не е накърнено и правото на отбрана на подсъдимия.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 15 дневен период пред Върховния касационен съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР