Престъплението е извършено на 25.05.2017 г. около 1 часа.  Мехмед

...
Престъплението е извършено на 25.05.2017 г. около 1 часа.  Мехмед
Коментари Харесай

Потвърдено: Касапинът, сътворил кървавата баня в Снягово, ще лежи 18 години в затвора!


Престъплението е осъществено на 25.05.2017 година към 1 часа.  Мехмед Ю. проникнал в къща в село Снягово. В едната от стаите спели някогашната му жена Айше и потърпевшия Ереджеб, дружно с деветмесечното им бебе, а в другата личните му две деца. Мъжът работил преднамерено – като авансово се снабдил се с нож, както и с вила и лампа вид " първенец “ и съставил проект за метода на осъществяване на действието. Пострадалият Ереджеб е убит чрез нанасяне на прободна рана с нож в региона на шията, до момента в който спял в дома си. В продължение на седем дни подсъдимият се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. На 31.05.2017г. бил хванат в село Рудина.

Въззивната инстанция споделя изводите, че осъщественото действие е преднамерено, защото решението за неговото осъществяване е било взето авансово – до момента в който подсъдимият е работил в Англия. Мъжът не можел да се помири с обстоятелството, че до момента в който работи в чужбина и праща пари, тя живее с различен мъж. Той даже съумял да откри телефона на Ереджеб и го заплашвал с възмездие, тъй като му лишил дамата.

Убийството е осъществено до момента в който потърпевшият е бил в безпомощно положение. Престъплението разкрива висока степен на социална заплаха заради механизма на осъществяването му – през нощта, след влизане в непознат дом, в наличието на хора, в това число малолетни деца. Съдът е отчел високата социална заплаха на личността на причинителя, обоснована с предходното му наказание за кражба; нанесения след убийството побой над някогашната му брачна половинка с арматурно желязо, удряйки я по главата и тялото; данните, че удара против починалия не е единствено един, поради наличните две защитни порезни пострадвания по ръката му както и седемдневното укриване на подсъдимия в гората след осъществяване на закононарушението.

Подсъдимият Мехмед е наказан да заплати компенсации на две от децата на убития Ереджеб надлежно по 60000 лева и по 50000 лева и по 150 000 лева за всеки от родителите му.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховен касационен съд в 15 -дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР