На 23 март 2021 г., около 22:00 часа, 44-годишният обвиняем

...
На 23 март 2021 г., около 22:00 часа, 44-годишният обвиняем
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна мъж, предложил 100 лв. подкуп на полицай


На 23 март 2021 година, към 22:00 часа, 44-годишният обвинен управлявал автомобила си в град Бяла. На кръстовището на ул. " Трифон Милушев “ и ул. " Андрей Премянов “ той минал около полицейски екип, който му подал знак да спре за инспекция. Мъжът не спрял незабавно, а след към 40 метра. При появяването на полицейския чиновник, който се легитимирал и изискал документи за инспекция, К.М. се обърнал към него неофициално, говорел му на " ти “ и употребявал малко име при обръщението си. Мъжът пояснил, че няма удостоверение за ръководство на МПС, и дал персоналната си карта. При разменените реплики у чиновниците на реда се появило подозрение, че обвиненият е използвал алкохол. Подаден бил сигнал до дежурен екип на " Пътна полиция “, който се отправил към мястото.

Междувременно К.М. не спирал да увещава служителите на реда да го пуснат. Обвиняемият подал ръката си към един от тях и той забелязал, че в нея имало една банкнота от 100 лв.. К.М. добавил репликата " айде вземи я и ме пускай “ към опита си да подкупи чиновниците на реда.

Полицаят, на който била подадена банкнотата, уведомил сътрудника си за протичащото се и подхванал дейности за задържане на нарушителя. Той изрично отказал да бъде тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, само че било открито, че бил недееспособен и нямал издадено удостоверение за ръководство на МПС. За същото му били формирани два акта за откритите административни нарушавания.

Ако бъде приет за отговорен от Варненския областен съд, К.М. може да получи наказване до 10 години отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв.. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР