Дисциплинарно освобождаване от длъжност (чл. 308, ал. 1, т. 6

...
Дисциплинарно освобождаване от длъжност (чл. 308, ал. 1, т. 6
Коментари Харесай

Окончателно: Румяна Ченалова е уволнена дисциплинарно

Дисциплинарно освобождение от служба (чл. 308, алинея 1, т. 6 от Закона за правосъдната власт) - това е окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС) по проблема " Румяна Ченалова ".
Решението на предходната инстанция е доказано от петчленен състав на Върховен административен съд. Той гледа случая след обжалване от страна на Ченалова.
" Правилна е преценката на първоинстанционният съд, че при установяване на дисциплинарното наказване е спазено условието на член 309 от Закон за съдебната власт, като е съобразена тежестта на нарушаванията, формата на виновността, събитията при които е осъществено и държанието на нарушителя. Взети са поради множеството осъществени нарушавания, посочени в предлагането на министъра на правораздаването, публичната значителност и високата степен на засягане на публичния интерес от активността на арбитър Ченалова, което е съобразено при налагане на дисциплинарното наказване и въз основа на това е наложено най-тежкото наказване по член 308, алинея 1, т.6 от Закон за съдебната власт – " дисциплинарно освобождение от служба ", излагат в претекстовете си магистратите.
Още: " Спецпрокуратурата внесе обвинителния акт против Ченалова "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР